MOTOR DE STIRLING


Fa un temps el company Pdous va penjar una serie de videos sobre un motor que es basa en el magnetisme d'uns imans on amb la seva correcta posició, es podia generar el moviment d'un eix amb el qual es podria fer electricitat. La idea era bona, però algo no em quadrava. Aquesta gent ens venien l'invent com a la solució definitiva a la creació d'energia. Deien que amb un motoret d'aquest l'energia era inesgotable, i pel que sembla un solució a tot el tema energètic. Doncs no. El problema dels imans és que el seu magnetisme es va perdent, això faria doncs que el motor evidentment acabés per deixar de funcionar. L'altre desadvantatge sebre aquest invent és l'obtenció dels imans, els imans es treuen d'un mineral que es diu magnetita, això suposa un cost ambiental important doncs d'alguna mina s'ha de treure, per tant és un recurs limitat (i tant limitat, no n'hi ha gaire!). O sigui que la idea que persegueix de la energia lliure, neta i eterna podem dir que és falsa.
Pel que fa el video que penjo és un invent del 1800 que es veu que s'esta rescatant actualment i s'esta millorant-li el rendiment. És una idea bastant interessant i el youtube n'esta ple, jo mateix intentaré fer-ne un, no sembla gaire complicat(a nivells domèstics). No és una alternativa, però crec que seria un bon complement a la que tenim si aprofitessim tota l'escalfor que dissipen les nombroses industries que hi han pel món, i potser així ens estalviariem de cremar alguns millons de tonelades de combustibles fòssils.

1 comentari:

pdous ha dit...

eiii , bona. Però respecte als imants, i ha una solució més senzilla , electroimants, que fins i tot es podrien retro-alimentar amb el mateix motor.... o no.. no sé és qüestió de probar.