Violence

Per qui no hagi vist cap pel·lícula de Park Chan-wook, director d'Old Boy entre d'altres, s'ha de dir que és un cine amb violència, una mica el surrealisme de la por, tensió, odi, venjança... amb certes escenes que fan posar la pell de gallina. Cal dir que totes les seves pel·lícules no són d'aquest caire, pero moltes sí. Aquesta és una escena de la seva pel·lícula Old Boy. Continuo més avall.



Doncs si us he exposat aquest fragment de la pel·lícula, és perquè, a part de que a mi personalment m'agrada força la seva manera de fer cine, trobava anormal o exagerat el nivell de violència que hi exposava. Amb aquestes, un dia que estava fent una cerca per internet de violència policial, se'm va acudir veure què passava a Corea del sud, el país de Chan-wook. Llavors vaig entendre més el perquè de tant nivell de violència en el seu cine.
Les escenes del següent video donen compte de la gestió dels conflictes socials d'aquell país, que es pot assemblar a la d'aquí, però no a nivell de brutalitat. No és un video d'entreteniment.

2 comentaris:

ferran pecanins ha dit...

bona. el segon vídeo no el comento, per ser policía s'ha de ser un fill de puta curt de gambals, aquí i a la xina popular.
La violència, malauradament, té aquest punt d'eròtica, fins i tot de bellesa, que atreu tant. L'escena que posteges és boníssima, fins i tot bonica, ben coreografiada i ben rodada.
Però confesso que després de veure Oldboy sempre em quedo al videoclub davant les pel.lis del Chanwook i no puc pas repetir.

Anònim ha dit...

sort en tenim dels mossos doncs, esperem que aquestes pràctiques policials no es globalitzin pq després ja serà el final
Xev