Sincronicitat


Jo m'ho guiso i jo m'ho menjo. Gustav Jung forever..

"Carl Jung va encunyar la paraula per a descriure el que ell va anomenar "coincidència temporal de fenòmens no relacionats causalment". Jung també s'hi va referir com a un "'principi de connexió acausal'", (és a dir, un patró de connexió que no pot ésser explicat directament per la causalitat), "coincidència significativa" i "paral·lelisme acausal". Jung va introduir el concepte al 1952 al seu assaig "Synchronicity — An Acausal Connecting Principle", tot i que havia treballat en el concepte durant prop de 30 anys.

Difereix de la mera coincidència pel fet que la sincronicitat implica no només una circumstància favorable, si no un patró subjacent expressat a través de successos o relacions significatius.

Jung va considerar aquest principi comprés als seus conceptes d'arquetips i inconsciència col·lectiva [1], donat que descrivia una dinàmica governant subjacent a tota la experiència i història humanes - social, emocional, psicològica i espiritual.

Jung creia que moltes experiències percebudes com a coincidències no estaven subjectes a l'atzar, si no que suggerien una manifestació de fets o circumstàncies que reflectien aquesta dinàmica governant[2], ".

(font:güikipedia)

2 comentaris:

pdous ha dit...

no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos..., no somos dignos...

Jung forever.

pdous ha dit...

recordatori:
http://www.odiseajung.com/